Photobucket

duminică, 15 februarie 2015

Ramanerea pana la sfarsitul slujbei in biserica

Ai venit asadar la biserica si te-ai invrednicit sa te intalnesti cu Hristos? Nu pleca pana nu se termina slujba. Daca pleci inainte de optus esti intocmai ca un dezertor. De la teatru nu pleci pana nu se termina spectacolul. Dar atunci cand intri in biserica, in casa Domnului, intorci spatele Preacuratelor Taine? Infricoseaza-te cel putin de cel ce zice: „Cel ce nu ia in seama cuvantul lui Dumnezeu este dat pierzarii.”

Ce faci omule? In vreme ce Hristos este prezent, ingerii stau de fata, fratii tai se impartasesc, tu ii parasesti si pleci? Hristos iti daruieste Trupul Sau cel sfant si tu nu astepti putin ca sa ii multumesti cel putin prin cuvinte? Cand cinezi nu indraznesti sa pleci, chiar daca te-ai saturat, atat timp cat prietenii tai stau inca la masa. Iar acum cand se savarsesc infricosatele Taine ale lui Hristos, le lasi pe toate si pleci?
Vreti sa va spun cui se aseamana cei ce pleaca inainte de a se termina Sfanta Liturghie si nu participa la ultimele rugaciuni de multumire? Poate este greu ceea ce voi spune, dar trebuie sa o spun. Cand Iuda a luat parte la Cina cea de Taina a lui Hristos, pe cand ceilalti stateau la masa, el s-a sculat inaintea celorlalti si a plecat. Asadar cu Iuda se aseamana acestia. Daca nu ar fi plecat atunci nu s-ar fi facut tradator, nu s-ar fi pierdut. Daca nu s-ar fi despartit de turma, nu l-ar fi gasit lupul si nu l-ar fi mancat.
MERSUL LA BISERICA

Niciun comentariu: