Photobucket

joi, 23 iunie 2011

Cresterea spirituala – o relatie strânsa cu Isus Hristos




Crestinismul a invatat intotdeauna ca relatia cu Hristos este absolut necesara pentru mantuire. Relatia trebuie sa continue dincolo de inceputul ei. Mantuirea de pacate este primul pas intr-o calatorie lunga alaturi de Domnul. Indiferent cat de importanta este, intr-o relatie de casnicie, ceremonia casatoriei, intimitatea in casnicie devine mult mai profunda decat juramantul sau luna de miere. in viata de crestin cresterea necesita intimitate continua in relatia cu Hristos.
<--more-->
Domnul Isus ilustreaza clar lucrul acesta in legatura pe care o face, in Ioan 15:1-17, intre crestere si o relatie stransa cu El. Aici El Se descrie pe Sine ca vita, iar pe crestinii ca mladitele. Principiul repetat din nou si din nou in acest pasaj este ca singura modalitate de a creste si de a aduce roade este sa stam strans legati de Vita. Cuvantul este redat, in diferite versiuni, prin verbele a ramane, a locui, a sta, a continua. Aceste cuvinte descriu clar responsabilitatea crestinului de a sta strans legat de Isus de-a lungul vietii, ca o relatie continua, de comuniune si partasie intima.
in acest pasaj Domnul Isus arata cel putin trei avantaje de care avem parte daca stam strans legati de El: 
Primul in constituie rodinicia din viata noastra (Ioan 15:2-5, 8, 16). in Galateni 5:22-23, descoperim ca rodnicia este in parte legata de roadele Duhului. Acestea sunt manifestate in primul rand prin caracter si prin influenta acestuia in vietile altora. Dovada acestor roade are legatura directa cu tinta noastra de a fi maturi in Hristos. Ca si crestini maturi, ar trebui sa avem tot mai multe roade.
Al doilea avantaj se gaseste in Ioan 15:4: „Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi.“ Stand aproape de Domnul, El promite sa stea aproape de noi. Ce fagaduinta! intr-o epoca in care relatiile devin tot mai putin sigure, Hristos ne da posibilitatea de a ne bucura de securitate absoluta.
Al treilea avantaj al mentinerii unei relatii intime cu Isus este rugaciunea ascultata. „Daca ramaneti in Mine, si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da.“ (Ioan 15:7). Cea mai buna modalitate de a explica acest avantaj este sa ne aducem aminte de relatia cu un prieten apropiat. Cu cat doua persoane sunt mai apropiate una de alta, cu atat mai sensibile tind sa devina una la nevoile celeilalte. Cu cat ne apropiem mai mult de Domnul, cu atat gandurile si dorintele noastre devin tot mai mult ale Lui, iar voia Sa este implinita prin viata si rugaciunile noastre.
Acest avantaj al ramanerii aproape de Hristos si al ascultarii de Cuvantul Sau este prietenia cu El. Asa cum spune: „Voi sinteti prietenii Mei, daca faceti ce va poruncesc Eu. Nu va mai numesc robi, pentru ca robul nu stie ce face stapanul sau; ci v\’am numit prieteni, pentruca v\’am facut cunoscut tot ce am auzit dela Tatal Meu.“ (Ioan 15:14-15). Ajungand la un asemenea nivel de prietenie cu Isus, ucenicii Sai primesc de la El putere pentru a intelege mai bine Cuvantul Sau. Vechiul imbold al legalismului si al falsei vinovatii este inlocuit cu un simtamant la libertatii si al cooperarii. Prietenii lui Isus se bucura de toate binecuvantarile intimitatii cu imparatul imparatilor si Domnul Domnilor. 

Sursa:Autor necunoscut

<--more-->

Niciun comentariu: